Rog met appelkappertjes en paprikasaus
Voor 4 personen
Roggevleugel
4 roggevleugels van elk 300 g
20 appelkappertjes op olie
boter
peper en zout
Paprikablokjes
4 rode paprika’s
Tomatenblokjes
1 tomaat
Paprikasaus
2 fijngesneden sjalotten
2 fijngesneden teentjes knoflook
2 el rode wijnazijn
200 g zure room
tabasco
olijfolie
Ik wil verse vis bestellen
Bel onsPaprikablokjes
Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede ovenplaat en rooster ze 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. Haal de paprika’s eruit, steek ze in een afsluitbare plastic zak en laat ze afkoelen. Verwijder daarna de schil, zaadlijsten en zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Tomatenblokjes
Maak aan de onderkant van de tomaat een kruisvormige insnijding. Dompel de tomaat 10 seconden in kokend water, haal uit en laat schrikken in een kom met ijskoud water. Verwijder de pel. Snijd de tomaat in 4 stukken, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Paprikasaus
Fruit de fijngesneden sjalot, knoflook en paprikablokjes aan in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes, zure room, rode wijnazijn, tabasco, peper en zout toe. Mix fijn.
Roggevleugel
Bak de roggevleugel langs beide kanten goudbruin in flink wat boter. Schud met de pan, zo blijft de rog niet aan de pan kleven. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Verdeel de rog over de borden, lepel er paprikasaus bij en bestrooi met de appelkappers. Lepel eventueel nog wat boter uit de pan over de rog, voor een extra sappig resultaat.