Fishnuggets van hondshaai met chilimayonaise
Voor 4 personen
Hondshaai
500 g hondshaaifilet
2 eiwitten, losgeklopt
3 el bloem
6 el paneermeel (panko)
peper en zout
Chilimayonaise
4 el mayonaise
1 chilipeper
1 kl chilipoeder
1 el ketchup
Fishnuggets
frituurolie
Afwerking
1 limoen
Ik wil verse vis bestellen
Bel onsHondshaai gepaneerd
Spoel de hondshaaifilet onder koud water en dep goed droog. Snijd de filet in repen van ca. 8 cm lengte en ca. 2 cm breedte. Kruid met peper en zout.
Doe de bloem, losgeklopte eiwitten en paneermeel in drie aparte diepe borden. Haal de visrepen eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte eiwit en tenslotte door het paneermeel. Laat ze rusten op keukenpapier.
Chilimayonaise
Verwijder de pitjes uit de chilipeper en snipper fijn. Meng de helft van de chilipeper onder de mayonaise met de ketchup en chilipoeder. Doe de chilimayonaise in een potje en werk af met de rest van chilipeper.
Fishnuggets
Verhit olie in een friteuse tot 170°C. Bak er de gepaneerde visreepjes in tot ze goudbruin zien. Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerking
Serveer de fishnuggets met de chilimayonaise en limoen.